תזונה ואורח חיים
קיץ
חודשי הקיץ הם הזמן בו האנרגיה מגיעה לשיאה. הימים ארוכים והלילות קצרים. החיים נמצאים בשיא פעילותם. בעונה זו מומלץ לקום מוקדם וללכת לישון מאוחר, ולא להכביד על מערכת העיכול באכילה מרובה. השמש והחום גורמים לעליית החום בגוף האדם ולכן מומלץ בחודשים אלו להיות בתנועה ובפעילות מתמדת על מנת לעזור לגוף לפוגג את החום. חודשי הקיץ מאופיינים גם ביציאה לבילויים ובשמחת חיים. שמחה זו גם היא ביטוי לחום ולאנרגיה הרבה הפורצת מגוף האדם בעונה זו. כאבי בטן, שלשולים ודיזנטריה הן המחלות האופייניות לעונה זו. הן נובעות מהנטייה שלנו לקרר את עצמנו יתר על המידה בחודשי הקיץ. כדי להימנע ממחלות אלה יש להקפיד על אכילה קלה ומתונה. מומלץ לאכול בעיקר ירקות, דגנים ופירות במידה. רצוי להיזהר מאכילה מוגזמת של מזונות מקוררים כגון גלידה ושתייה עם קרח, ומפירות בעלי איכות מקררת כגון אבטיח, מלון, מנגו ושזיפים. בנוסף יש להקפיד על ייבוש וכיסוי הגוף לאחר רחצה בים או בבריכה. אחת הסיבות הנפוצות לכאבי בטן בילדים בקיץ היא התקררות הבטן אחרי בריכה או ים. במקרים של כאבי בטן או שלשולים ללא חום מומלץ לבשל מספר מקלות קינמון בשתי כוסות מים לחמש דקות, לסנן ולקרר מעט- ואז להניח רטיות ספוגות בתמצית על הבטן התחתונה. |